En damecykel er anderledes end herrecykler, det der er anderledes er at man har forkortet toprøret og derved reduceret rækkevidden for at gøre det mere tilgængeligt for kvinder med kortere arme.

Mange damecykler har også længere hjul, som placerer cyklen tættere på en unisex langdistancecykel. Så cykler, der er mandlige og kvindelige, vil have forskellige sadler som en ramme.

Styret på en damecykel vil sandsynligvis være lidt smallere end en herrecykel, men bredden på styret afhænger ofte af din følelse og personlige præferencer.

Udvalgte kvindecykler

Se alle vores damecykler.

Flere lækre damecykler

Vi tror, ​​at kvinder fortjener det valg, som mænd nyder, når de køber en cykel. Så her har vi fundet endnu flere damecykler.

Kvinder og unge cyklister skal generelt være opmærksomme på hjulstørrelsens indvirkning på deres kørestil.

Hvis rammen føles for stor for dig på selv en unisex cykel, skal du foretage de rigtige justeringer og få en cykel, der passer bedre til din kropsvægt og form. Når du har den rigtige cykelstørrelse, skal du sørge for, at den passer til den type tur, du kører.

Dame citybikes- Fart til hverdagen

Batavus Stratos Royal dame fra Batavus

9.999,00 DKK

Dame citybikes- Fart til hverdagen

Cube SL Road Pro Trapeze – 2021 fra Cube Cykler

8.299,00 DKK
8.699,00 DKK

Udstyr til Damecykler

Hvis du kigger på denne lange liste over udstyr til disse kvindecykler, handler det om meget mere end bare prisen på selve cyklen. Vi har et bredt udvalg af cykeludstyr til mænd og kvinder i alle aldre og evner, så der er ingen grund til, at hele familien ikke kan nyde denne fornøjelse.

Kvinder kan cykle lige så godt som mænd, men de fleste kvinder leder mere efter kvindecykler der er komfortable og effektive på vejen. Problemet er, at de fleste mountainbikes ikke er helt gode til kvinder, men er typiske for de tunge fyre.

Når man ser på dataene, kommer man til den konklusion, at de fleste kvinder har brug for en cykel med højere komfort og mere ydeevne end den typiske mountainbike.

Se de bedste herre cykler

Læs om den bedste citybike

Læs mere om damecykler og andre cykler på Wikipedia.

Kvinder kan ikke køre på en mandecykel på samme måde som deres mandlige kolleger, så en cykelstel designet til en kvindelig rytter vil have en anden fornemmelse end det svarende til en mandlig unisex cykel.

Styret vil stramme sig, og damecyklerne vil alle være smallere end deres kroppe, inklusive den smallere ramme. Dette betyder også, at cyklen gøres kvindelig – og kvinder oplever meget pres og smerte, når de begynder at øge hastigheden af løbet.

Unisex cykler

Unisex-cykler er gode, men husk, at de også er designet til mandlige ryttere, så kvinder – visse dele af cyklen bliver dæmpet eller slet ikke. Mærket, der udvikler en cykel med en kvindelig rammegeometri, vil udstyre hjulene med komponenter, der passer til den ønskede rytter.

Styr, stilke, sadler, krumtap og transmissioner vil alle være mere feminine, og styr, stilk, sadel, krumtap, transmission osv. Vil være mere feminine på en damecykel.

Selvom din cykel er “kvindespecifik” og baseret på unisex typen, er cykler skræddersyet til kvinder stadig udstyret med dele til mænd, såsom styr og pedaler samt cykler og dæk af samme størrelse.

 
Du behøver ikke engang at ændre hele din cykel – du kan bare få en cykel med samme rammegeometri som en mandsspecifik unisex-cykel. At køre på en kvindespecifik eller “uniseX” cykel for at teste det vil sandsynligvis give dig svaret, men du var bare nødt til at vælge din cykel og gøre dig klar.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.