Carbon er det mest fleksible materiale og giver designere mulighed for at tilpasse den helt rigtige carbon cykel til den måde, du kører på.

Carbon racercykler er et godt eksempel på alsidigheden af mange årtiers forskning, og selvom der er nogle fordele ved stål, kan designere ikke begrænse sig til en enkelt type carbon cykel. 

Typer af carbon cykler

Ikke alt carbon er det samme, og selvom prisen på en carbon cykel er lavere end du ville forvente, kan det være svært at finde den rigtige.

Selvfølgelig er der mange forskellige typer carbon cykler og komponenter på markedet, så tjek vores guide her for de gode produktforslag.

Vi har følt os forpligtet til at gøre det klart, at vi stoler på carbon cykler og komponenter og ikke vil tøve med at anbefale kvaliteten af carbon til nogen.

Disse er alle fantastiske cykler, der viser, hvor utrolig forskelligartet landevejscykling som med en citybike og mountainbiking er i dag, men de har alle en ting til fælles.

De fleste producenter vælger et komplet roadcykeldrev, der passer til deres ramme, og nogle superbikes er dyrere end andre, der giver god værdi for pengene. Når du bygger de ultimative racercykler, kan du vælge individuelle komponenter efter eget ønske

Er en carbon racercykel noget for dig?

Carbon racercykelserien indeholder en bred vifte af modeller til alle discipliner og ridestilarter. Racercykler til kvinder, cyklocrosscykler til kvinder og racercykler til kvinder, der pendler under alle vejrforhold og reducerer træk og aerodynamik fra en landevejscykel. Afhængigt af dit budget er en kulfiber- eller cyklocross-cykel et godt valg til en landevejscykel, hvor vægt, aerodynamik, stødabsorbering og stivhed ofte er højt på listen over købere af performance-cykler.

Der er nu forskellige niveauer af kulfibers ydeevne, men tilfældet med kompositter er det stærkeste, når det kommer til kulfibre.

Sagen for kulfibre er stærkere, fordi der nu er en anden “præstationsklasse” for dem. Der er fire almindelige materialer, der anvendes i konstruktionen af ​​landevejscykler, og hvert af disse materialer kan påvirke din cykels køreformål.

Derfor er det godt at kende de største forskelle, før man træffer beslutninger. Der er cykler lavet af stål, titanium og aluminium, men en god racercykel er for det meste lavet af kulfiber. Den ultimative stigning viser, hvad der er muligt med det gode gamle metal, og måske det bedste eksempel på dette er carbon racercykel, også kendt som mountainbike eller en duro cykel.

Aluminium eller carbon?

Aluminium er også meget billigere at fremstille og producere, hvilket reducerer prisen på en cykel med et par tusinde dollars. Aluminiumsproduktionen af ​​cykler er også forbedret betydeligt, når det kommer til at gøre cykler, der ligner meget deres kulstofmodstykker. De fleste aluminiumshjul er, selvom de stadig er betydeligt billigere end kulhjul, op til 18 pund lettere, og det har stor indflydelse på vægten. Der er ingen stor vægtforskel mellem en carbon cykel og en aluminiumcykel med samme mængde aluminium.

Dette betyder ikke, at billige kulstofhjul i sagens natur er dårlige, men at du kan få det bedre med dine penge, hvis du ser ud over rammemateriale og overskrifter. Der er altid en diskussion om den strukturelle integritet af en carbon cykel, uanset om du ser på cykelforum eller Facebook-grupper.

Rul ned for at finde en liste over mine foretrukne carboncykler, der er tilgængelige i dag, og hvad du skal overveje, når du vælger en carbon racercykel. Cykelfabrikanter kan forsøge at fortælle dig, at det er umuligt at reparere en brudt carbonramme i håb om at købe en ny cykel i stedet, men selv mange producenter af carboncykler har gjort dette argument til stål for holdbarhed og kørekvalitet.

Med mountainbikes er argumentet for kulfiber sværere at retfærdiggøre på grund af stødskaden. Producenterne har forbedret sig med hensyn til skadekontrol, men carboncykler ser stadig ikke ud til at klare sig så godt i nedbrud.

Se kategorien carbon cykel her, for mange flere carbon cykler.

Det er hårdt at cykle og du har brug for helse

Ovre på Helsea.dk kan de helt sikkert hjælpe dig med at slappe af efter den hårde cykeltur. De har fundet tilbud på alt i helse og skønhed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.